Paintball och maskerad

I söndags var vi ett gäng på 12 personer som skulle köra paintball. Då alla är proffesionella paintballspelare i grunden så kunde vi showa lite. Vi körde på ett maskeradtema som innebar att alla körde med en utklädnad. Några bar westernkläder, tre hade en björndräkt och så körde några med militärkläder. Jag tillhörde en av dem som bar westernkläder, det var lättare för oss en för de som bar björndräkterna tillexempel. Det utgjorde en lätt komisk syn när det sprang runt björnar och försökte gömma sig bakom buskar och träd. Vi valde att köra med ett capture the flag upplägg, vilket kräver mindre skott då det blir mer smygande och mindre skjutande än vid ett deathmatch upplägg. Det minskade skjutandet gör att det går åt mindre skott. Det gör att matchen blir billigare då skotten utgör en ganska stor kostnad. Dessutom bidrar spelupplägget att det blir lite mer strategi och taktik, vilket jag tycker är kul.

Vildmark och kläder, går det ihop?

I helgen var det dags för att ge sig ut på en längre hike. Vi skulle gå ungefär tio mil på tre dagar. Vi planerade dagsetapperna och det stod klart att det skulle bli ett tuffa dagar. Då alla av oss är vana skogsvandrare så vet vi vikten utav rätt utrustning. Vi var utrustade med kraftiga kängor och vildmarkskläder av bästa kvalitet. Efter två timmars vandring började regnet ösa ned och vi var verkligen nöjda att vi hade valt vildmarkskläder som var vattenavvisande och som höll oss torra och varma. Vandringen var lång och tuff, men det kändes skönt att komma ut och röra på sig. Efter att första dagsetappen var avklarad så slocknade vi som urblåsta ljus i sovsäckarna. Dag två innebar en kortare sträcka, men lite mer uppförslutning, det gick dock som en dans och efter att vandringen var avklarad belönade vi oss med en kväll bestående av grillat kött och potatissallad.

Hattar för westerninspiration

Igår var det tisdag, och då var det fest. Jag körde på en rätt soft klädkombo, ett blåställ, träskor och två westernhattar som satt ovanpå varandra. Jag fick galet mycket uppmärksamhet vilket var riktigt roligt, speciellt då det inte var en maskeradfest. Efterhand försvann dock mina westernhattar och det var bara träskorna och blåstället som var kvar, men det kändes grymt i alla fall. Det kan vara kul att chocka lite ibland, medans många kör skjorta, rugbytröjor, jeans eller chinos så körde jag något helt otippat, det kan man definitivt bjuda på ibland. Dessutom blir man en riktigt uppskattad isbrytare i lokalen, vilket är grymt kul. Man har definitivt inga problem med att hitta samtalsämnen med andra ord. Kvällen fortsatte i högt tempo tills det var dags för lite korv med bröd vid halv åtta snåret, sedan var det direkt hem. Väl hemma var det ett par avsnitt bad of brothers innan det blev sleep mode.

Städa hos kompisen

När det gäller byte av lägenhet eller villa finns det en sak som jag prioriterar högre än andra, viss kan en lägenhet eller en villa vara fin och uppiffad med diverse krimskrams (homsestaging är avdragsgillt) men när man väl ska flytta in är det alltid ett tomt och kalt skal som ska fyllas med ens egna möbler och personlighet. Människor brukar använda uttryck såsom ömsa skinn, byta blad och så vidare. För mig handlar det egentligen bara om att flytta från ett ställe till ett annat. Dock så finns det en sak som jag värderar riktigt högt vid flytt, när jag kommer till mitt nya hem, så ska det, även om det är kalt och oinrett, vara rent. De flesta brukar nuförtiden hyra in en flyttstädfirma som göra jobbet för dem. Bor man i Bålsta utnyttjar man flyttstädning i Bålsta och så vidare. Självklart gör jag samma när jag ska flytta. Behandla andra så som du själv vill bli behandlad och så vidare. När jag för ett par år sedan skulle flytta från Bålsta ringde jag helt enkelt upp ett företag som sysslade med flyttstädning i Bålsta och blev mycket nöjd med deras insatser. Så blev även min hyresvärd.

Städning i hemmet

Städföretag städar hemma hos privatpersoner och för andra företag. De städar noggrant och bra och använder medel som är skonsamma mot golv och interiörer. Bra städföretag Stockholm ser också till att deras anställda har en god arbetsteknik vilket gör att de får mindre sjukskrivningar bland personalen.  Som privatperson och kund kan man anlita städföretag för veckostädning, storstädning, fönsterputsning och vissa företag hjälper till och med till med strykning av kläder om man som kund önskar. För företag kan det gälla städning av kontor, trappstädning eller kanske städning av en butik. Både för privatpersoner och företag är det viktigt att man litar på det anlitade städföretaget till hundra procent. De ska ju ha tillgång till nycklar och kanske finnas i hemmet eller i butiken när ingen annan är där. Då är säkerhet och tilltro viktigt. Har städföretaget försäkring som gäller när deras personal är ute på uppdrag är det ännu en säkerhetsåtgärd som gör att kunden kan känna sig trygg. Flyttstädning Stockholm jobbar oftast samma företag med och det brukar kunna innebära en del trevliga synergier.


RSS 2.0